Egy jó rántott sajt? A házi készítésűnél nincs is jobb, ez már biztos! Csak jó minőségű sajt kell hozzá és pár trükk!
Több év kísérletezés után sikerült nekünk is először igazán jóra a házi készítésű rántott sajt, hogy a panír sem esett le róla, a sajt is bentmaradt a helyén és még finom is lett. Megosztjuk veletek a receptünket, mert akár Zakuszkával eszed, akár a Helly Berry chutneynakkal, mennyei falat lesz ez a verzió!
- A sajtot felszeleteljük 3 mm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd megint a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk / 2 x panírozzuk/!
- Egy tálba vagy zacskóba tesszük, és a mélyhűtőben 1 óráig pihentetjük.
- Majd forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük és már kész is!
A rántott sajt trükkje a mélyhűtőben hűtésben rejlik, mert amikor meleg a sajt és úgy panírozzuk, akkor máshogy alakul a bunda is rajta. Az egy órányi mélyhűtés után a sajtok nem fognak kifolyni a bundából, ezt garantáljuk!
De ehhez egy jó panírra is szükség lesz:
Hozzávalók 4 adaghoz
- 50 dkg trappista sajt (szelet)
- 20 dkg finomliszt
- 5 db tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 1 teáskanál fűszerkeverék
- 5 dl napraforgó olaj
Ezt a receptet úgy is készítheted, hogy a sajtszeleteket sütőben sütöd ki és nem olajban. Így még inkább biztosabb, hogy nem esik szét sütés közben.
Ezt a receptünket a kész sajtos fotókat megtalálod Facebook oldalunkon is!
Még több izgalmas receptre vagy kíváncsi?