Most egy könnyű nyári desszert receptjét is hoztuk mára, mely nagy kedvencünk ebben a hőségben. Ráadásul zerowaste megoldással tálalva.
Azért az tény, hogy nem túl diétás, de gyümölcs és fagylaltszezonban azért erre kevés esély van, hogy mindenmentes legyen, finom legyen, hideg legyen és még egészséges is. Azért mi megpróbáltuk a lehetetlent és így született meg ez a hűsítő pohárkrém desszert, ami felfrissít a kánikulában. Friss barack, csokis keksz, vaníliafagyi, Meggy-cseresznye lekvár és persze kakaóporral meghintve.
Természetesen mindig akadnak befőttesüvegek körülöttünk és előszeretettel használjuk fel őket ilyen alkalmakra. A befőttes üvegben az a jó, hogy mivel kupakkal zárható is, így akár a fagyasztóba is berejtheted lezárva, hogy alkalomadtán csak fel kelljen bontanod. (Most így elgondolkodtunk azon, hogy lehetne ilyen termékünk is…..). Tehát a #zerowaste jegyében mi nem drága fagyiskelyhekkel dolgozunk ilyenkor, hanem a jól bevált, már kiürült befőttesüvegekkel.
Mi kerül bele a könnyű nyári desszertbe?
Lehet kapni többféle mentes csokis kekszet, így mi a Gullon csokis tallérjait használtuk. Majd ehhez jött egyenesen a kertből pár szem sárgabarack és a Meggy-cseresznye lekvár. A krémességet a lekvár mellett a vanília fagylalt adta.
Vedd elő a befőttesüvegeket, törd apróra a kekszet, vágd fel kis gerezdekre a arackot.
Az üvegbe rétegezzük be a kekszmorzsa, barack, lekvár, fagylalt sokaságát szép sorban, majd mikor megtelt az üveg, a tetejét diszkréten tejszínhabozzuk és szórjuk le kakaóporral.
Ha még mélyhűteni szeretnéd, akkor a tejszínhabot ne tedd rá, hanem csak csavard be a zerowaste szellemében a kupakot és csak tálaláskor nyomj rá habot és kakaóport.
Még több receptért kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!