Barion Pixel

Pikáns rántott cékla, amit még a gyerekek is szeretnek

Pikáns rántott cékla ropogós vegán bundában

Van egy klasszikus rántott zöldség receptünk, amit étrendtől függően többféle verzióban is el lehet készíteni: vegán, gluténmentes, tejmentes, kinek mi az ideális.

Az eredeti pikáns rántott cékla receptben palacsintatésztába mártjuk a felszeletelt zöldségeket, vagyis a tojásos liszt keverékébe, ha így jobban tetszik. Ez a klasszikus recept.

Vegán verzióban a tojás helyett lehet szódával kevert lisztet használni, de ilyenkor érdemes mellé egy kis útifűmaghéjat (Psyllum) tenni, hogy jobban ragadjon.

Ha mindezt vegán, glutén- és tejmentesen akarjuk elkészíteni, akkor a Szaffi lisztek között van egy olyan, hogy vegyes rostkeverék. Ekkor a lisztet helyettesíthetjük a rostkeverékkel, a nedvességet a szóda-olaj keveréke adja majd.

nézzük a kedvenc pikáns rántott cékla receptet:

Mennyiség

2 fő részére

Elkészítési idő

30 perc

Összetevők

  • 6 ek. liszt vagy lisztkeverék

  • 3 dl tej+víz keveréke

  • 1 tojás

  • csipet só

  • 2 db nagyobb cékla

  • olaj vagy zsiradék a sütéshez

elkészítés

  • A zöldségeket (cékla, cukkini, sütőtök, padlizsán, paprika, sárgarépa) vágjuk 3-5 mm vastag szeletekre .
  • Készítsük el a palacsintatészta jellegű és állagú bundát: keverjük össze a vizes tejet a tojással, majd apránként a folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet.
  • Egy serpenyőbe tegyük fel a zsiradékot melegedni, annyit, hogy a panírozott szeleteket ellepje.
  • Süssük ki a céklaszeleteket és melegen tálaljuk!

A kisütésnél bármilyen zsiradékot használhatunk: napraforgóolaj, kókuszzsír, sertészsír, attól függően, milyen étrendet követünk.

Pálmaolajat szándékosan nem írtunk, mert Manufaktúránk igazi csimpánzbarát hely, vagyis a Jane Goodall Intézettel együttműködve dolgozik és nem használunk semmi olyan alapanyagot még a saját konyhánkban sem, mely az esőerdőket és más természetes élőhelyeket megkárosít.

Ha csípősen szereted, akkor a Green hot chili szósz lesz az ideális választás számodra.

Erősségtől függően tegyél késhegynyit vagy mokkáskanálnyit a panírba és úgy süsd ki a zöldségeket.

Akár önmagában is megállja a helyét ebédre, de süthetsz mellé sült krumplit vagy főzhetsz rizst is, friss petrezselyemmel meghintve.

Ha mindez nem elég, akkor a Hamburger szószunk majonézes-kapros mártásával is meglocsolhatod a kisült szeleteket!

Pikáns rántott céklát először egy meditációs elvonuláson ettünk, jó sok évvel ezelőtt. Akkor ott a kötelező vegán étrend miatt a hús helyett zöldségeket paníroztak és rántottak ki és meglepően finom volt.

Termékajánlatunk:

ÉDESSÉGET KERESEL DESSZERTNEK?

A világ egyik legegyszerűbb receptje, ami bármilyen édes lekvárral elkészíthető!

One thought on “Pikáns rántott cékla, amit még a gyerekek is szeretnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


(0)
What Our Clients Say
352 vélemény

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 505

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 506

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 507

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 509

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 512