Barion Pixel

Bundás kenyér mártogatás

retro bundáskenyér mártogatás

A bundás kenyér igazi retro eledel, nálunk mindig gyerekkorunkban a klasszikus szombat reggeli vagy vasárnapi reggeli volt. Már csak azért is, mert szombaton piacon kezdtük bevásárlással a napot. Várhatóan pont szombatra volt olyan “öreg” már a kenyér is, hogy csak bundás kenyérnek volt jó.

A bundás kenyér egyszerű, nem sok dolog kell hozzá alapvetően. Egy jó serpenyő zsiradékkal, tojás és régi kenyér. Friss kenyérből is lehet persze…de az igazi a régi, már kicsit keményebb kenyér.

Ha nagyon extra módon akarod készíteni, akkor töltött bundás kenyér is lehet belőle, mert sajttal szépen meg lehet tölteni.

Trükkök bundás kenyérhez

A bundás kenyérhez félbarna kenyeret szeretek használni, méghozzá a boltit, mert valahogy kovásszossal más lesz az íze is.

A bundás kalács is hasonló, csak itt a megmaradt kalácsot vágom szeletekre és kicsit tejbe áztatom és majd utána tojásba és sütjük ki. Ez egy édeskésebb ízű dolog lesz.

Míg a bundás kenyérhez menzás tea dukál, addig a bundás kalácshoz talán inkább a kakaó az igazi.

A házi tojással, amikor a sárgája sárgább, mint a boltinak, sokkal szebb sárgás bundás kenyerek is lesznek a végeredményben. A tojás minősége is meghatározó lehet, így nekünk nagy öröm, hogy évek óta van saját tojásunk is.

Milyen szószba mártogatjuk?

Az egyik kedvencünk, amikor majonézbe keverünk Chipotle szószt és úgy tunkoljuk bele a bundás kenyeret. Ugyanígy tehetünk bele egy kis Pikáns chiliket is, még izgalmasabb lesz. De azért a klasszikust se felejtsük el: Ketchup, Habaneros mustár és majonéz!

Kövesd Facebook oldalunk még több konyhai tippért!

(0)
What Our Clients Say
352 vélemény