Íme pár étel, amit az I. Online Grillcimbi Grillbajnokságon készítettünk: Vaslapon sült tükörtojás saslikkal
A recept nagyon egyszerű, főleg, mert pont előtte pár nappal vágtunk mangalicát, így igazán friss alapanyagokból készült el a saslik is!
Vaslapon sült tükörtojás saslikkal
Course: ReceptekCuisine: magyarDifficulty: közepes4
főre20
minutes25
minutes700
kcal45
minutesA grillrácsra érdemes egy vaslapot tenni, így egyenletesebben sül a saslik is, vagy egy forgórácsot is választhatunk. A tükörtojásnak viszont vaslapra lesz szüksége és egy kis zsiradékra, hogy lágyan süljön és ne száradjon ki a tojás felülete.
Összetevők
4 db saslik: kockára vágott mangalica színhús, vöröshagyma karikára vágva, szalonnakockák, csiperkegomba szeletek
10 db tojás nem felverve
elkészítési mód
- A saslikhoz az apróhúst, zöldségeket szúrjuk fel a pálcára
- A kész nyársakat kenjük be alaposan a barbecue szósszal
- Akár forgókeretre, akár vaslapra téve süssük meg időszakosan forgatva, hogy egyenletesen átsüljön
- Vaslapra üssük fel a 10 db tojást és forgatás nélkül süssük át
Videó
Megjegyzés
- Uborkasalátával vagy vajon párolt sós bébikukoricával tálaljuk, melyre szórhatunk frissen aprított petrezselyemzöldet.