Barion Pixel
barbecue szósz
Receptek

A jó barbecue titka

Mi a jó barbecue titka? Éveken át kerestük, majd ekkor alkottuk meg azt az ízélményt, amit most BBQ hot és BBQ Sweet néven ismertek már. De a jó barbecue titka nem csak ebben rejlik. A sütés módjától is függ, hogy milyen lesz a végeredmény.

A jó barbecue titka a pácolásnál kezdődik

Pácolás, vagyis, amikor a felszeletelt húsokat (és zöldségeket) olajos fűszeres keverékbe tesszük, teljesen átkenjük vele a hússzeleteket és akár egy egész napra is pihentetjük benne. Ilyenkor egy jó nagy jénaiba teszünk kevés extra szűz prémium olívaolajat, egy pár evőkanál BBQ sweet vagy hot szószt, hagymát, fokhagymát is akár, vagy épp metélőpetrezselymet apróra vágva.

A húst nem szoktuk kiklopfolni, mert a pácolás során ha rendesen átjárja a fűszerezés és az olaj, akkor a sütésnél is könnyű dolgunk lesz.

Hűtőben pácoljuk legalább egy éjszakát, majd másnap izzítsuk be a grillezőt. De az sem mindegy, hogy milyen a grillezőnk!

A jó barbecue titka a grillezőn is múlik!

Itt most lehetne egy jó reklámszöveg, hogy mi milyen grillezőt vettünk és mennyire imádjuk. De az tény, hogy az eddigi grillezésnek nevezett megoldásainkhoz képest ég és föld a különbség.

Mi egy Tarrington smokeres grillezőt vettünk (ez itt a reklám helye…). De miért ezt választottuk?

Van egy rendesen lezárható dobrész, többtálcás, vagyis egyszerre több szinten is lehet sütni. A másik nagy előnye a smoker verzió, amiben még mennyeibb füstölt paprikás szószokat tudunk innentől kezdve készíteni. (Eddig kemencében füstöltük a paprikát, miközben sült is.)

A lezárható dobnak köszönhetően sokkal magasabb és keringő hőmennyiséggel lehet sütni, ami gyorsítja is a folyamatot, ráadásul megégés nélkül is lehet benne olyan bélszínt készíteni, ami kívül ó-belül tökéletes.

Válassz a kezdő grillszósz-pakkok közül!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük